Valg av servant - Funksjonshjemmet
425
post-template-default,single,single-post,postid-425,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
funksjomshjemmet

Valg av servant

Jeg er opptatt av at hjemmet mitt ikke skal se som en institusjon og at folk med en gang skal tenke at her bor det en med spesielle behov. Derfor ønsker ikke jeg en klassisk HC-servant med hev-senk og et blandebatteri med ekstra langt håndtak. Jeg mener du kan få en vask som både er funksjonell og stilig med produkter som ikke nødvendigvis er lagd for institusjoner eller folk med funksjonsnedsettelser.
Benkeplate, oppbevaring og vannlås

Selv har jeg valgt og ta utgangspunkt i en benkeplate i ask. Under har jeg montert dype og store skuffer, der jeg kan ha mine baderomsartikler. Der vasken skal være er det åpent under benkeplaten slik at jeg kommer til med rullestolen. Da blir rør under vasken synlig og derfor har jeg valgt en vannlås i krom slik at det skal se penest mulig ut.

Servant

Når du ikke skal ha skap eller skuffer under servanten trenger du en servant som er laget for det formålet. Det vil si en servant som er for montering på benkeplate, eventuelt en som er delvis nedfelt og ikke bygger så mye under benkeplaten, slik at underdelen av vasken synes. Litt av problemet med vasker som monteres oppå benkeplaten er at den bygger mye over benkeplaten og dermed må man montere selve benkeplaten veldig lavt om man ønsker en god arbeidsstilling ved vasken. For stående er ikke dette noe problem.

 

Velger du en vask som er nedfelt og som ikke er så dyp, så skjuler du undersiden samtidig som vasken ikke bygger mye over benkeplaten. Da er det en fordel å ha en benkeplate med litt tykkelse slik at den skjuler underdelen av vasken. Da får både sittende og stående en god arbeidsstilling.

 

Min vask på gjestebadet (se bildet under) bygger 5 cm over benkeplaten, benkeplaten er 6 cm tykk og benkeplaten er montert 75 cm over gulvet. Åpningen under vasken er kun 65 cm og holder for min manuelle rullestol. Jeg har selv en mye større åpning under vasken på mitt hovedbad (se bildet øverst), men det er også et større rom og jeg har mer plass til rådighet. Gjestebadet er mindre og da må man inngå kompromisser.

funksjonshjemmet
4 Comments
 • rikke

  26. oktober 2018 at 21:27 Svar

  hei, hvor har du kjøpt benkeplaten din? mvh Rikke

  • Gunhild

   17. august 2019 at 19:12 Svar

   Hei, den er kjøpt gjennom Tvis kjøkken i Norge:)

 • Siw Kristin Vestengen

  19. juli 2020 at 00:21 Svar

  Hvor dyp er benkeplaten din på badet, trenger du ekstradybde sammenlignet med vanlig baderomsinnredning

  • Gunhild

   13. september 2020 at 17:47 Svar

   Hei, jeg har ikke ekstra dyp benkeplate… Jeg har ikke målene her og nå (finner ikke tomstokken..). Men har aldri tenkt på det så da er den standard. Baderoms innrednindsfolket som ordnet det for meg.

Post a Comment