543
post-template-default,single,single-post,postid-543,single-format-standard,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
eBay funksjonshemmet

Småhjelpemidler på ebay

I Norge er vi så heldige å få dekket det meste vi trenger av hjelpemidler av NAV. Men småhjelpemidler får vi ikke lengre støtte til på «vanlig» måte. Istedet kan vi nå søke på «tilskudd til rimelige hjelpemidler» på 2020,-kr hvert fjerde år (sist oppdatert oktober 2022).

«Hvis du har en varig funksjonsnedsettelse som medfører behov for småhjelpemidler kan du søke om et økonomisk tilskudd fra NAV. Tilskuddsordningen er ment å dekke de ekstrautgifter du har til rimelige tekniske hjelpemidler som ikke er en del av hjelpemiddelsentralens sortiment».

NAV

Best pris

Skal du kjøpe disse hjelpemidlene gjennom tradisjonelle hjelpemiddelfirma så får du ikke mange hjelpemidler. Derfor gjelder det å finne ut hvor slike hjelpemidler er billigst. På ebay.com finnes det et stort utvalg av ulike hjelpemidler. Gå til categories. Velg «Health & Beauty». Velg så «Medical, Mobility & Disability». Her finner du igjen en rekke ulike kategorier av interesse.

Rullestolhansker

Selv har jeg f.eks kjøpt rullestolhansker på ebay. Lettest er det å bruke søkefeltet og skrive inn «wheelchair gloves». Her finner du mange typer hansker, med åpne eller lukket fingre, eventuelt kun lukket tommelfinger. Du finner også hansker til tetraplegikere. For å søke kun på tetra hansker kan du søke på «wheelchair gloves» kombinert med: «tetra», «quad», «fingerless» eller «easy open».

Andre småhjelpemidler

Jeg har også kjøpt meg sakser tilpasset folk med dårlig grep. En slik saks skulle Etac ha over 600,-kr for. På ebay fikk jeg en tilnærmet lik en til en brøkdel av prisen. Jeg kjøpte faktisk 3 stykker fra en selger fra England. Inkludert frakt kostet det meg under 200,-kr. Slike sakser finner du på ebay om du søker på «scissors self opening». Andre hjelpemidler som kan være aktuelle er f.eks rullestolbagger, kjøkkenhjelpemidler, påkledningshjelpemidler, grepshjelpemidler, dusjhjelpemidler.

No Comments

Post a Comment