215
page-template-default,page,page-id-215,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_

Hvem er jeg?

Mitt navn er Gunhild Bottolfsen og i 2008 skadet jeg meg i en terrengsykkelulykke og pådro meg en ryggmargsskade. Det har resultert i at jeg ikke kan gå og jeg har også fått noe redusert funksjon i hendene. Noe som også reflekteres i tipsene jeg kommer med. Ved siden av å jobbe som brukerkonsulent på Sunnaas sykehus spiller jeg rullestolrugby. På sommeren finner du meg på 4 hjul i skogen og på fjellet. Ellers så er jeg også glad i å reise, kunst og musikk. Jeg driver også nettstedene Rullestolreiser og Mountain Bike Adapt som informerer om det å reise med rullestol og terrengsykling på 4 hjul.

Husbygging

I 2013 kjøpte jeg en tomt på Risløkka i Oslo sammen med min søster og hennes samboer. På grunn av at tomten skulle deles på to enheter var den ikke stor nok til at jeg kunne bygge på en flate. Det ble derfor tre etasjer med hybel i kjelleren for å få ekstra inntekter. Huset ble tegnet av arkitekt Steinar Sagen og levert av Blå Bolig. Da huset ble planlagt var jeg spesielt opptatt av tre ting:

  • Mest mulig «vedlikeholdsfrie» materialer og løsninger.
  • Funksjonelle løsninger tilpasset rullestolbrukere.
  • At huset ikke skulle se ut som en institusjon full av hjelpemidler. 

Mitt hus

Høsten 2015 flyttet jeg inn i mitt rullestolvennlige hus og her trives jeg svært godt. Jeg har fått installert sjaktheis med støtte fra NAV, slik at jeg enkelt kommer meg mellom etasjene. Jeg har også fått to automatiske døråpnere, en vindusåpner og en hev-senk kjøkkenbenk. Resten av mine løsninger er kjøpt i ordinære butikker. Bilen parkerer jeg i garasjen med direkte inngang til huset. Det finnes ingen terskler og jeg kommer til i alle rom, inkludert teknisk rom. Jeg har også installert en smarthus løsning slik at jeg kan styre varme og alle lys fra min mobil.

Funksjonelt og lekkert

En av mine viktigste poeng er at en funksjonell bolig for rullestolbrukere ikke trenger å se ut som en institusjon. Det finnes mange gode løsninger som både fungerer for sittende og stående, og som også ser bra ut. Jeg håper at denne bloggen kan bidra både til inspirasjon og til at du får noen gode tips til hvordan du selv kan skape et funksjonelt og tilpasset hjem.

YouTube kanal

Funksjonshjemmet har også en egen kanal på YouTube med mange nyttige tips og løsninger.

Funksjonshjemmet