518
post-template-default,single,single-post,postid-518,single-format-standard,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Funksjonshjemmet

Robothjelp

Når man sitter i rullestol er det enkelte oppgaver i hjemmet det er vanskelig å utføre. Da kan det være fint med hjelp fra roboter. Robotstøvsugere har vært på markedet i flere år nå og nå begynner de å bli skikkelige gode. Robotvindusvaskeren er et nyere fenomen, men også veldig spennende for oss rullestolbrukere.

Robotstøvsuger

Prisen på robotstøvsugere er ikke lengre like høy og at de fleste barnesykdommer er også luket bort. De ulike robotstøvsugerne har litt forskjellig teknologi og ulike måter å orientere seg i rommet på. Dersom du ønsker at robotstøvsugeren skal holde seg unna visse områder er det mulig å stille inn i en app på de nyeste modellene. Litt eldre og enklere modeller bruker magnetbånd du må legge ut der du ønsker at støvsugeren ikke skal gå. Robotstøvsugerne sørger selv for å ikke gå utfor trappa. Når støvsugeren er ferdig går den selv tilbake til ladestasjonen. Trenger den å avbryte støvsugingen for å lade så vil den fortsette der den avsluttet for å lade. De fleste robotstøvsugere kan nå styres fra en app.

Min robotstøvsuger heter Roborock S5 Max. Det er verken Roborock sin nyeste eller dyreste modell men den har gjort det bra i mange tester. Dette er en utgående modell, men pr. oktober 2022 får du fortsatt tak i den. Denne støvsugeren kommer også med en mopp og en vanntank. Det betyr at den også kan vaske gulvet for deg. Jeg har kun testet dette en gang og jeg var litt skeptisk. Men jeg ble positivt overrasket. Støvsugeren registrerer når moppen er satt på og går da i moppemodus. Du må selv legge inn i appen hvilke områder den skal holde seg unna når den vasker gulvet (feks der du har tepper).

Roborock S5 Max

Hvor mindre du har på gulvet jo bedre støvsuger roboten. Jeg har en som vasker hjemme hos meg en gang i uka. Da bruker hun en vanlig støvsuger. Selv om jeg har det forholdsvis rent hjemme hos meg så er det utrolig hvor mye støv robotstøvsugeren samler. Nå har jeg en langhåret katt som har litt av skylden for det, men det forbauser meg uansett. En venninne av meg som er allergisk mot katt reagerer mindre på katten etter at jeg at jeg skaffet meg robotstøvsuger og dermed støvsuger flere ganger i uka. Spør du meg vil jeg helt klart anbefale deg å gå til innkjøp av en robotstøvsuger.

Robotvindusvasker

Robotvindusvaskerne har ikke vært på markedet like lenge som robotstøvsugerne og selv har jeg verken eid eller sett en i arbeid. Det finnes to typer robotstøvsugere. En du selv må holde og føre over vinduet mens den jobber og en som suger seg fast på vinduet og gjør hele jobben selv. Det er sistnevnte robot som er mest interessant for oss rullestolbrukere.

Blant de selvgående robotene er det Ecovacs sine roboter som er mest etablert på markedet.

No Comments

Post a Comment