Trådløs styring av lys - Funksjonshjemmet
397
post-template-default,single,single-post,postid-397,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Funksjonshjemmet

Trådløs styring av lys

Det kan være et problem for rullestolbrukere å komme til lysbryterne til stålamper, bordlamper og vegglamper, da bryterne ikke alltid er like tilgjengelige. Bryteren til stålampa står kanskje bak sofaen og godstolen, mens bryteren til vegglampen henger for høyt. Det finnes derimot gode og billige løsninger på dette. Her kommer to forslag til løsning på bryterproblemet:
Fjernstrømbrytere

 

For et par hundrelapper på Clas Ohlson så får du ett lite system der du kan styre 3 lamper med fjernkontroll. Pakken består av tre støpsler og en fjernkontroll. Støpslene stikkes i veggkontakten. Deretter kobles lampeledningen i støpslet og du kan sku av og på lyset fra en fjernkontroll. Jeg har selv hatt dette systemet i flere år og det fungerer knirkefritt. Det finnes lignende system fra andre produsenter.

Funksjonshjemmet
Trådløse LED-pærer

 

En annen god løsning er å kjøpe såkalte smart lyspærer som kan styres med fjernkontroll eller en app på mobilen. Du bytter bare rett og slett den vanlige pæra di med en ny og smartere en. Det finnes flere produsenter men Phillips Hue er en av de mest kjente. Nå har imidlertid Ikea kommet på banen med sin smart belysning som bygger på det samme prinsippet, men til en rimeligere pris. Ikea tilbyr også en app med god funksjonalitet og mange muligheter til å sette opp lydsystemer i ditt hus. Du kan også kjøpe smart spotter. En fordel med slike smart pærer er at du også kan velge og skifte mellom ulik varme på lyset. For eksempel kan du velge et litt blåere lys når du skal lese, mens du velger litt varmere lys til kvelden.

Funksjonshjemmet
No Comments

Post a Comment