Robothjelp - Funksjonshjemmet
518
post-template-default,single,single-post,postid-518,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Funksjonshjemmet

Robothjelp

Når man sitter i rullestol er det enkelte oppgaver i hjemmet det er vanskelig eller nesten umulig å utføre. Da kan det være fint med hjelp fra roboter. Robotstøvsugere har vært på markedet i flere år nå og nå begynner de å bli skikkelige gode. Robotvindusvaskeren er et nyere fenomen, men også veldig spennende for oss rullestolbrukere.
Robotstøvsuger

Robotstøvsugere har vært på markedet i flere år nå. Det betyr at prisen ikke lengre er like høy og at de fleste barnesykdommer er luket bort. Jeg er nå på min tredje robotstøvsuger. Det er også den jeg er mest fornøyd med og den som har vært billigst i pris. Her kan du se hvordan den fungerer. De ulike robotstøvsugerne har litt forskjellig teknologi og måter å sørge for å finne frem og støvsuge hele rommet. For meg er det viktigste at det fungerer og det gjør det. Robotstøvsugerne sørger selv for å ikke gå utfor trappa. Dersom det er områder du ønsker å avgrense finnes det magnetbånd man kan legge på gulvet foran området man ikke vil støvsuge. Når støvsugeren er ferdig går den selv tilbake til ladestasjonen. Trenger den å avbryte støvsugingen for å lade så vil den fortsette der den avsluttet for å lade.

 

Min robotstøvsuger heter Mi og er fra kinesiske Xiaomi og har gjort det bra i mange tester. Les testen gjort av tek.no her. I forhold til pris er den en suveren testvinner. Den har funksjoner som robotstøvsugere til over dobbelt pris har, som for eksempel app-styringen. Det betyr at jeg kan starte støvsugeren fra jobb. Jeg får beskjed når den er ferdig eller eventuelt om det har skjedd en feil (som full støvboks eller at den har satt seg fast). Bakdelen med støvsugeren er at den må kjøpes på nett fra Kina. Den kan for eksempel kjøpes på eBay og Ali Express. Om du foretrekker å kjøpe i norsk butikk finnes det selvfølgelig også gode robotstøvsugere der. Her er en test som sammenligner robotstøvsugere.

 

Hvor mindre du har på gulvet jo bedre støvsuger roboten. Jeg har en som vasker hjemme hos meg en gang i uka. Da bruker hun en vanlig støvsuger. Selv om jeg har det forholdsvis rent hjemme hos meg så er det utrolig hvor mye støv robotstøvsugeren samler. Nå har jeg en langhåret katt som har litt av skylden for det, men det forbauser meg uansett. En venninne av meg som er allergisk mot katt reagerer mindre på katten etter at jeg at jeg skaffet meg robotstøvsuger og dermed støvsuger flere ganger i uka. Spør du meg vil jeg helt klart anbefale deg å gå til innkjøp av en robotstøvsuger.

Robotvindusvasker

Robotvindusvaskerne har ikke vært på markedet like lenge som robotstøvsugerne og selv har jeg verken eid eller sett en i arbeid. Det finnes to typer robotstøvsugere. En du selv må holde og føre over vinduet mens den jobber og en som suger seg fast på vinduet og gjør hele jobben selv. Det er sistnevnte robot som er mest interessant for oss rullestolbrukere.

 

Blant de selvgående robotene er det Ecovacs sine roboter som er mest etablert på markedet. Her kan du se hvordan toppmodellen Winbot 950 fungerer. Winbot 950 selges i norske butikker blant annet Elkjøp. Her finner du en test og oversikt over ulike robotvindusvaskere.

No Comments

Post a Comment