333
post-template-default,single,single-post,postid-333,single-format-standard,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Funksjonshjemmet

Stekeovn med sideåpning

Når man sitter rullestol kan det være litt vanskelig å komme til stekeovnen fordi døren slår ned og blir stående ut foran ovnen. Derfor kommer man ikke skikkelig inntil stekeovnen. Det finnes derimot stekeovner på markedet som har dør med sideåpning. Jeg har en fra Siemens, som dessverre har gått ut av produksjon.  Pr. dags dato (juni. 2024) finner jeg kun en ovn med sidehengslet dør og den er fra Gaggenau. Se video av min stekeovnsløsning her.

Det finnes nå også stekeovner der man åpner døren fra toppen (som på vanlige ovner) men deretter slår man døren inn under ovnen slik at man kommer helt inntil den. Les mer om denne løsningen her. Et annet tips er å installere uttrekksskinner  i din stekeovn slik at du kan dra innholdet i komfyren ut til deg og lettere få tilgang på det du steker. De fleste leverandører har slike system som kan installeres. Se en en filmsnutt om slike nederst på siden. 

For enkel tilgang, tenk også på hvilken høyde ovnen står. Min er montert 80 cm over gulvet (fra gulv til bunn av ovnen). Det kan også være lurt å ha en uttrekksplate rett under ovnen til å sette varme former/stekebrett. Det å sette glovarme ting i fanget, selv om det er oppe på et brett, er ikke så lurt. Derfor er det kjekt å ha et sted maten kan stå og kjølne litt før du frakter det til bordet. Se en slik uttrekksplate på bildet øverst på siden. 

1 Comment
  • Hildegerd

    8. januar 2023 at 20:42 Svar

    Hmm, Bosch har også sidehengslet dør for hjemmemarkedet, men om man får dem i Norge aner jeg ikke (er selv på jakt etter det).

Post a Comment