446
post-template-default,single,single-post,postid-446,single-format-standard,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,no_animation_on_touch,,qode_menu_
Funksjonshjemmet

Skyvedører

Når man bruker rullestol er skyvedører ekstra smart å ha fordi det er mye lettere og åpne/lukke dem. Spesielt når man skal dra døren til seg samtidig som man flytter rullestolen. Bonusen er at skyvedørene ikke stjeler plass i rommet når de står åpne som vanlig dører gjør. Selv valgte jeg skyvedører alle steder det var mulig da jeg bygde mitt hus. Det angrer jeg ikke på. Jeg valgte skyvedører i eik fordi jeg personlig synes det er pent og det gir en følelse av varme til ellers hvite/grå vegger.

Dørkarmer

Et viktig poeng for meg var å ha dørkarmer i heltre. Det er fordi dørkarmer står utsatt til og det er fort gjort å få merker på dem av rullestolen. Etter en stund ser ikke hvitlakkede karmer så fine ut lengre, iallfall ikke mine der jeg bodde før. Det er mulig jeg er en dårlig «sjåfør», men da er jeg ikke alene om det fordi jeg har snakket med flere som har dette problemet. Heltre dørkarmer holder seg lengre pene fordi merker ikke synes like godt da det ikke er noen maling/lakk som kan flasse av.

Funksjonshjemmet
Heltre karmer

Gulvlister

Jeg har også valgt gulvlister i eik  huset, dessverre ikke i heltre som dørkarmene er i. Gulvlistene er i eikefinér og spesielt på hjørner der jeg ofte beveger meg ser ikke listene like fine ut lengre. Eikefinéren deler seg opp og hjørnene ser slitte ut. Derfor anbefaler jeg gulvlister i heltre.

Skade på hjørnelist (ikke heltre)

Elektriske skyvedører

Det er mulig å få støtte til elektriske skyvedører av NAV. Personlig mener jeg at dersom du greier å trille en manuell rullestol er slike skyvedører unødvendige. Dagens skyvedører er svært lette å åpne/lukke så lenge du sørger for at kulelagrene i skinnesystemet er av god kvalitet. Er de det trenger du nesten ikke bruke krefter for å åpne dem. Da er det unødvendig å installere elektronikk som man kan og vil få problemer med til slutt. «Keep it simple» er et godt ordtak i denne sammenheng. Men for de som ikke greier åpne skyvedører selv er elektrisk skyvedørsåpner en super løsning.

Funksjonshjemmet
Elektrisk skyvedør
No Comments

Post a Comment