352
post-template-default,single,single-post,postid-352,single-format-standard,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,no_animation_on_touch,,qode_menu_
funksjonshjemmet

Hev/senk kjøkken

Det finnes mange fine hev/senk løsninger på markedet, noe er det også mulig å få støtte til fra NAV. I hjelpemiddeldatabasen finner du følgende løsninger i kategorien «Elektrisk hev- og senkfunksjon til innredning på kjøkken og bad». Her vil jeg presentere de to vanligste. Denne videoen viser min hev/senk løsning.

Hev/senk kjøkkenbenk

Selv har jeg valgt å ha en liten del av kjøkkenbenken montert på en hev/senk løsning. Det er selvfølgelig kjekt å kunne kjøre under kjøkkenbenken, men den store bakdelen er at du mister skap/skuffeplass. Derfor har jeg valgt å prioritere å kunne komme inn under kjøkkenkum og koketopp. Arbeidsplassen har jeg lagt til spisebordet som står i umiddelbar nærhet. Eventuelt har jeg litt arbeidsplass på feltet mellom koketopp som er 30 cm bredt. Grunnen til at jeg har valgt å ha kun 30 cm mellom kum og topp er fordi jeg ønsker å miste minst mulig skapplass under benk.

En fordel med en slik løsning med kort avstanden mellom koketopp og kjøkkenkum er at du har lett tilgang på kummen når du f.eks skal slå vannet ut av kasserollen etter å ha kokt poteter/pasta/grønnsaker etc. Det å slippe å trille samtidig som du skal ha med deg kokende varmt varm er gull verdt. Det kan også være praktisk å plasserer oppvaskmaskin rett ved siden av kjøkkenkum.

En annen viktig ting er at kjøkkenkummen ikke må være for dyp. Min kum er fra Intra og modellen heter Barents. Den er 14,5 cm dyp og er en såkalt HC-kum, som noen få produsenter lager. Har du en vanlig dybde på kummen, så får du ikke senket benket lavt nok fordi kummen kræsjer i lårene dine når du sitter under kjøkkenkummen. Jeg har montert en bakplate i bakkant for å skjule rør og ledninger.

Et annet liten utfordring er at du mister benplass under vask der søppel ofte oppbevares. Det har jeg løst med å ha en frittstående søppelkasse under koketopp. Den er lett å flytte på, så når jeg skal bruke koketopp flytter jeg bare søppelkassen mot vasken. For meg er ikke dette et stort problem fordi jeg ikke bruker koketopp hver dag.

Hev/senk overskap

Det finnes også overskap som kan senkes ned ved hjelp av en fjernkontroll eller bryter. Selv har jeg valgt å kun ha skuffer/skap under kjøkkenbenk, fordi jeg syns det er pent. Det hører også med at jeg er litt utålmodig og jeg syns det tar for lang tid å få hev/senk skap ned til min høyde. Jeg har stort nok kjøkken til å greie meg med kun underskap, men ikke alle har det. Da er hev/senk skap en fin løsning. Husk at du ikke kan ha særlig mye på benken der skapet kommer ned da tingene vil komme i konflikt med skapet når det senker seg.

Funksjonshjemmet
No Comments

Post a Comment