373
post-template-default,single,single-post,postid-373,single-format-standard,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_
Funksjonshjemmet

Dusjarmatur og nedsatt håndfunksjon

Om du har nedsatt håndfunksjon med dårlig grep, så kan enkelte dusjarmatur være en utfordring å bruke. Jeg tenker da spesielt på å justere varmen, trykket og hvor vannet skal renne. Noen dusjarmatur fungerer sånn at du må trykke inn en knapp, samtidig som du vrir rundt. For meg blir sånne ting fort et irritasjonsmoment i hverdagen.

Knapper

Det finnes mange løsninger her. Selv valgte jeg et enkelt dusjarmatur som ikke har noen knapper som skal trykkes inn. Den ene siden vrir jeg for å velge om vannet skal komme ovenfra eller fra hånddusjen, og den andre siden vrir jeg for å velge temperatur. Det som gjør det ekstra enkelt å bruke er tappene som står ut der jeg skal vri (se bildet). Siden jeg ikke har et sterkt grep, så dytter jeg heller på tappene for å vri vrideren rundt.

Funksjonshjemmet
Dusjhodet

En annen viktig ting å tenke på er hånddusjen utforming. Jeg syns det er enklest å holde i om selve dusjhodet er litt stort, mens håndtaket er litt smalere. Da får jeg best kontroll på det og faren for at jeg mister kontroll på hodet og dusjer vilt rundt meg blir mindre. Jeg liker også at slangen er medgjørlig og ikke for stiv. Her er det snakk om smak og behag, men prøv deg frem i butikken før du bestemmer deg.

No Comments

Post a Comment