962
post-template-default,single,single-post,postid-962,single-format-standard,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,no_animation_on_touch,,qode_menu_
seng med høydejustering funksjonshjemmet

Dobbeltseng med høydejustering

Ønsker du en seng som ikke ser ut som en sykehusseng og samtidig har en del av funksjonene en sykehusseng har? Ønsker du å dele seng med din partner samtidig som du har hev og senk funksjoner både i ben- og hodeenden pluss justering av høyde over gulv?

Krav fra hjemmesykepleien

Noen rullestolbrukere trenger hjelp til påkledning og forflytning inn og ut av seng. Da er det kjekt med senger som kan justeres i høyden. Noen hjemmesykepleiere krever faktisk at den personen de hjelper har en høydejusteringsfunksjon på sengen. Kravet er der for at de som hjelper skal ha en forsvarlig arbeidsstilling.

Det finnes masse sengebunner og madrasser på markedet som kan justeres i hode- og fotenden. Men disse kan som regel ikke justeres i høyden og tilfredsstiller derfor ikke hjemmesykepleiens eventuelle krav.

Elektrisk sengebunn fra NAV

Trenger du en seng med høydejustering samtidig som du ønsker å dele en dobbeltseng med din partner, foreslår jeg at du går for en elektrisk sengebunn. Denne legges inn i en ordinær sengeramme og ser derfor ikke ut som en typisk sykehusseng. Med en slik løsning kan du justere din seng samtidig som du deler seng med din eventuelle partner. Slike sengebunner fungerer både med doble og enkle sengerammer og de kan kjøpes på ordinære møbelbutikker (som f.eks. denne fra Ikea). Sengebunnen kan søkes på og innvilges eventuelt fra NAV.