Skyvedører - Funksjonshjemmet
446
post-template-default,single,single-post,postid-446,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Funksjonshjemmet

Skyvedører

Når man bruker rullestol er skyvedører ekstra smart å ha fordi det er mye lettere og åpne/lukke dem. Spesielt når man skal dra døren til seg samtidig som man flytter rullestolen. Bonusen er at skyvedørene ikke stjeler plass i rommet når de står åpne som vanlig dører gjør. Selv valgte jeg skyvedører alle steder det var mulig da jeg bygde mitt hus. Det angrer jeg ikke på. Jeg valgte skyvedører i eik fordi jeg personlig synes det er pent og det gir en følelse av varme til ellers hvite/grå vegger.

 

Dørkarmer

Et viktig poeng for meg var å ha dørkarmer i heltre. Det er fordi dørkarmer står utsatt til og det er fort gjort å få merker på dem av rullestolen. Etter en stund ser ikke hvitlakkede karmer så fine ut lengre, iallfall ikke mine der jeg bodde før. Det er mulig jeg er en dårlig «sjåfør», men da er jeg ikke alene om det fordi jeg har snakket med flere som har dette problemet. Heltre dørkarmer holder seg lengre pene fordi merker ikke synes like godt da det ikke er noen maling/lakk som kan flasse av.

Gulvlister

Jeg har også valgt gulvlister i eik  huset, dessverre ikke i heltre som dørkarmene er i. Gulvlistene er i eikefinér og spesielt på hjørner der jeg ofte beveger meg ser ikke listene like fine ut lengre. Eikefinéren deler seg opp og hjørnene ser slitte ut. Derfor anbefaler jeg gulvlister i heltre.

Elektriske skyvedører

Det er mulig å få støtte til elektriske skyvedører av NAV. Personlig mener jeg at dersom du greier å trille en manuell rullestol er slike skyvedører  unødvendige. Dagens skyvedører er svært lette å åpne/lukke så lenge du sørger for at kulelagrene i skinnesystemet er av god kvalitet. Er de det trenger du nesten ikke bruke krefter for å åpne dem. Da er det unødvendig å installere elektronikk som man kan og vil få problemer med til slutt. «Keep it simple» er et godt ordtak i denne sammenheng. Men for de som ikke greier åpne skyvedører selv er elektrisk skyvedørsåpner en super løsning.

Funksjonshjemmet
Funksjonshjemmet
4 Comments
 • Hans Christian Kjerstad

  5. juni 2018 at 23:12 Svar

  Hei!
  Så kjekt å få lese bloggen din! Den er jo full av gode løsninger og ideer! Det er så bra at noen deler sine verdifulle erfaringer på en slik fin måte!

  Vi har en datter som sitter i rullestol, og har akkurat kjøpt oss et eldre hus som vi skal tilrettelegge så godt som mulig for henne og resten av familien. Så kom jeg over de fine skyvedørene du har bilde av her! Hvilke produsent er de i fra? Det er akkurat noen slike jeg tenke meg 🙂
  Tusen takk for en kjempe flott blogg!
  Mvh: Hans Christian Kjerstad

  • Gunhild

   24. oktober 2018 at 21:33 Svar

   Hei Hans Christian
   Beklager veldig seint svar, jeg har ikke sett denne før i kveld. Dørene mine er lagd på min bestilling i Latvia, de er altså ikke hyllevare. Lykke til i jakten på pene skyvedører.
   Hilsen Gunhild

 • Unni Haglund

  17. oktober 2020 at 19:24 Svar

  Hei. Er det mulig å koble en bryter til elektriske skyvedører, for å kunne styre dem med IR-signal.

  • Gunhild

   14. desember 2020 at 16:29 Svar

   Ja, det kan man også søke på hos NAV.

Post a Comment