Om - Funksjonshjemmet
215
page-template-default,page,page-id-215,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Velkommen

Mitt navn er Gunhild Bottolfsen og i 2008 skadet jeg meg i en terrengsykkelulykke og pådro meg en ryggmargsskade. Det har resultert i at jeg ikke kan gå og jeg har også fått noe redusert funksjon i hendene. Noe som også reflekteres i tipsene jeg kommer med. Ved siden av å jobbe som brukerkonsulent på Sunnaas sykehus spiller jeg rullestolrugby. På sommeren finner du meg på 4 hjul i skogen og på fjellet. Ellers er jeg glad i kunst, spesielt urban art, og jeg driver også bloggen intourbanart.com, der du blant annet kan få tips til hvor og hvordan du kan kjøpe kunst på nettet.

I 2013 kjøpte jeg en tomt på Risløkka i Oslo sammen med min søster og hennes samboer. På grunn av at tomten skulle deles på to enheter var den ikke stor nok til at jeg kunne bygge på en flate. Det ble derfor 3 etasjer med hybel i kjelleren for å få ekstra inntekter. Huset ble tegnet av arkitekt Steinar Sagen og levert av Blå Bolig. Da huset ble planlagt var jeg spesielt opptatt av to ting:

  • Mest mulig «vedlikeholdsfrie» materialer og løsninger.
  • Funksjonelle og stilige løsninger anpasset rullestolbrukere.

Høsten 2015 flyttet jeg inn i mitt nye svært rullestolvennlig hus og her trives jeg svært godt. Jeg har fått installert sjaktheis med støtte fra NAV, slik at jeg enkelt kommer meg mellom etasjene. Jeg har også fått to automatiske døråpnere, en vindusåpner og en hev-senk kjøkkenbenk. Resten av mine løsninger er kjøpt i vanlige butikker. Bilen parkerer jeg i garasjen med direkte inngang til huset. Det finnes ingen terskler og jeg kommer til i alle rom, inkludert teknisk rom. Jeg har også innsjlarert en smarthus løsning slik at jeg kan styre varme og alle lys fra min mobil.

En av mine viktigste poeng er at det å tilpasse en bolig slik at den blir funksjonnell for rullestolbrukere ikke trenger å bety at boligen  ser ut som en institusjon. Det finnes mange gode løsninger som både fungerer for sittende og stående, og som også ser bra ut. Jeg håper at denne bloggen kan bidra både til inspirasjon og til at du får noen gode tips til hvordan du selv kan skape et funksjonelt og tilpasset hjem.

Hilsen Gunhild Bottolfsen